perjantai 3. helmikuuta 2012

Äiti - maailman vahvin ihminen

Meidän pikkuinen on tänään 5kk. Aika menee nopeasti!

Kävin eilen juoksulenkillä -18 asteen pakkasessa, hui! Mutta juoksu kulki hyvin. En kauheasti ole tykännyt juosta lahojen polvieni takia... Vaikka olen pääasiassa vain työnnellyt vaunuja, niin nyt tuntuu, että keskikroppa on palautunut täysin synnytyksestä (ei enää väsy juostessa) ja hapenottokykykin on aika hyvä. Äiti jos joku on siis hyvässä kunnossa, kun koko ajan kantaa 5-10 kilon punnusta mukanaan ja jos ei kanna, niin työntää noin 20 kg vaunuja ja tällä hetkellä vielä hangessa, tänäänkin tuoretta lunta oli 10 cm! Olenkin ihmetellyt, kenelle jää kiloja raskaudesta, jos ottaa vain tavoitteeksi, että kerran päivässä nukuttaa vauvan kävellessä ulkona. Ja syö tietysti 2 lämmintä ateriaa päivässä. Nyt joku ajattelee, etten herkuttele, mutta pah, eilen meni 3 laskiaispulla ja 3 runebergin torttua, tänään on jo mennyt 3 runebergiä... Syön siis ruokaa, mutta herkuttelenkin huoletta!

Mielestäni liikun paljon, noin kerran päivässä, mutta mulla on ystäviä (ja appiukko), jotka ovat vielä enempi himoliikkujia. Heitä tavatessa tuntee itsensä laiskaksi, vaikka liikun terveyden kannalta ihan sopivasti ja mikä parasta, itsellä on hyvä mieli.

Viikon liikuntamääräni:
2 x Elixian baby-jumppa
1 x oma liikunta yksin juosten, hiihtäen, palloillen, jumppa tms.
2-4 x vaunukävelyä 30-90 min/kerta

Kirjaan liikkumiseni heiaheia -palveluun, josta näkee kätevästi, onko tullut liikuttua itselleni asettaman vähimmäismäärän eli vähintään 5 kertaa viikossa. Heiaheiassa näen myös mieheni, appiukkoni, sisarusteni ja miehen siskon liikuntamäärät. Appiukon kanssa ei voi kilpailla, hänellä on vähintään tunti liikuntaa päivässä. Aina. Oli loma tai kiireinen työviikko.

Mutta mutta, minun kuntoni on parantunut hurjasti raskauden jäljiltä ja olen ylpeä siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti