tiistai 20. maaliskuuta 2012

mustikoita, mansikoita, puolukoita ja karpaloita

Olen yllättynyt, kuinka moni äiti ei kertakaikkiaan osaa tehdä lapselleen itse ruokaa, siis hedelmä-, kasvis- yms. soseita. Ensin luulin sen olevan vaan saamattomuutta, kun porukka syöttää vauvoille pilttiä ja bonaa, mutta oikeasti äidit EI OSAA tehdä vauvoille ruokaa. Ja siis kuuluin itsekin tähän samaan ryhmään. Neljän lapsen äiti ja ravitsemusalan ekspertti oma äitini onneksi opetti ja rohkaisi ja todella, ei se ole vaikeaa. Meiltä ehkä puuttuu vain uskallus!?

Tässä siis yksi hyvin yksinkertainen ohje vauvan ruoan, soseiden valmistamiseen. Ja rohkeasti voi soveltaa vaihetlemalla raaka-aineita. Ja yhdistelemällä raaka-aineita esim. puolukka + porkkana tai herkukka + peruna.

MUSTIKKASOSE/KIISSELI (2-3 annosta)

2 dl vettä
n. 1,5 dl mustikoita (pese sokeri pois siivilässä)
n. 1 rkl perunajauhoja

1. huuhtele mustikoista sokeri pois siivilän avulla
2. kiehauta vesi ja lisää mustikat kattilaan
3. anna hetken kiehua, mutta vain hetken, ettei C-vitamiinit lähde
4. sekoita perunajauhot pieneen määrään (n. 0,5 dl) kylmään vettä
5. lisää perunajauhovesi kattilaan koko ajan sekoittaen
6. anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran
7. laita kiisseli tehoseikoittimeen
8. siivilöi kiisseli astiaan, jotta soseesta tulee tasainen

Meille parhaiten maistuu mustikka, puolukka ja herukat. Omena puolestaan menee heikosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti