torstai 24. marraskuuta 2011

Vauvauinnit


Aloitimme vauvauinnit omatoimisesti kuukautta ennen varsinaisia vauvauinteja. Ensimmäisen kerran olimme uimassa, kun vauva oli 2kk. Aikaismminkin olisi voinut kyllä mennä, mutta jotenkin jännitin koko tapahtumaa: vaatteiden vaihtoa, mihin laskea vauva pukuhuoneessa ja suihkutiloissa jne. Ennen ensimmäistä uintikertaa olimme totuttaneet lasta veteen tietenkin ammeessa ja suihkussa.

 

Olemme käyneet uimassa kylpylöiden porealtaissa, kun siellä ei ole muita uimareita. Vauvauintiin pääsee vasta 3 kk iässä, joten mielestämme totuttelu ennen sitä oli järkevää, eikä ekalla kerralla tarvitse sitten jännittää mm. edellä mainittuja juttuja. Porealtaissa vesi on yleensä vauvalle sopivaa, 32-37 astetta.  Pelkkään uimahalliympäristöön lasta voi totuttaa myös vaunuissa: monissa paikoissa saa ottaa vaunut allasosastolle, kun renkaissa on vaan suojukset. Meidän pikkuinen nautiskeli vaunuissa lämpimästä uimahalli-ilmasta body päällä, kun me uimme.

 

Uidessa meidän vauvalla oli päällä uikkarin lisäksi kestovaipan kuori. Järjestely toimi hyvin. Ostin Liberon uimavaippoja, mutta ne olivat aivan liian suuret 2 kk ikäiselle vauvallemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti