Juhlimme Suomen itsenäisyyttä perinteiseen tapaan sisarusteni kanssa juoden kuohuvaa, herkutellen makeaa ja katsoen linnan juhlia...
Kuohuva seljankakukkajuoma (8 annosta)
8 cl seljankakukkamehutiivistettä (ikeasta)
n. 1 l kivennäisvettä
4 cl sitruunamehua
limeviipaleita
jääpaloja
Marenkipohja
1. vaahdota 4 kananmunanvalkuaista
2. lisää 2 dl sokeria
3. kuivata marenkilevyjä 110 asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia, sammuta uuni ja anna marengin kuivua jälkilämmössä muutama tunti.
HUOM! Marenki kannattaa tehdä esim. edellisenä päivänä valmiiksi ja täyttää rahkalla vasta juuri ennen tarjoilua!
Täyte
1. viipaloi banaanipaloja (2-3 banaania) alimman marenkilevyn päälle
2. vaahdota 2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3. lisää 1 purkki rahkaa
4. lisää n. 4 cl sitruunamehua ja sokeria
Koristeeksi esim. lakkoja. Myös kinuski sopii marenkikakkuun, mutta sitten on jo äklömakeaa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti