tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kakat pöksyssä

Meidän vauva oppi käymään potalla kakalla 6 kk iässä ja nyt noin neljän kuukauden jälkeen hän kakkaa vaippaan. Jotenkin uskomatonta. Hän on nyt oppinut konttamaan, nousemaan polviseisontaan ja seisomaan tukea vasten. Mikäs siis sen mukavampaa kun kakata jossakin näistä asennoista pöksyyn, kun ei ole entiseen tapaan lattia kakan esteenä, kuten istuessa oli. Silloin kun hän osasi vain istua, kuului kunnon ähinä ja ehti viemään potalle. Nyt olemme pienestäkin ähinästä vetämässä pöksyjä alas ja välillä kakka tulee, välillä ei. Useimmiten ei. Yritämme olla sinnikkäitä, ehkä hän taas kohta tajuaa potan merkityksen.

Nyt ei voi enää istuuttaa potalla liian kauaa, koska jos vain lähettyvillä on vähänkin jotain mistä saa kiinni, vauva nousee seisomaan ja siitä sitten kontilleen ja tiehensä.

Kuvassa vauva on Ikean potalla. Potta ei ole ergonomisesti niin hyvä kuin BabyBjörnin tai ortexin, mutta hinta-laatu -suhde on kohdillaan ja sopii mökkipotaksi mainiosti. Kuvan kattila on muuten hyvä apuväline harjoitella seisomaannousua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti