keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Syöden isoksi tytöksi

Vielä kuukausi sitten mietin, että millä ihmeellä saan vauvan syömään kiinteitä ruokia kunnolla. Ruokailut olivat vaikeita hetkiä. Suu aukesi vain muutaman kerran, paitsi jos oli itsetekemääni mustikkakiisseliä/-sosetta. Painoa ja pituutta oli tullut 6 kk-neuvolan ja 8kk-neuvolan välillä vain 600 g ja 2 cm, ja käyrrät olivat laskusuunnassa. Normaalia ilmeisesti tämäkin, itse olen ollut samassa iässä samanlainen. Mutta jotenkin huoletti ja mietitytti.

Nyt kuukauden päivät ovat vierineetja ruokaa uppoaa hyvin. Sosetta tai vähän sakeampaa ruokaa menee jo noin 1 dl kerrallaan. Tämän päälle vielä hedelmä tms. sosetta jälkiruoaksi sama määrä ja maito päälle. Myös ruokarytmi on nyt saatu tasaantumaan, enää ei syödä kuin noin 7 kertaa päivässä aikaisemman 9 kerran sijaan. Jotenkin ahdisti toi ruokailukertojen määrä hampaiden takia sekä hammaslääkärin ja neuvolan terkkarin kommenttien vuoksi. Hampaat onneksi saadaan pestä kohtalaisen hyvin aamuin illoin ja aina yritän muistaa antaa ruokailun päätteeksi vettä, jotta hampaat huuhtoutuu.

Vauva oppi 8 kk iässä myös taitavaksi sormiruokailijaksi, esim. hedelmät, kasvikset, muna pysyvät hyvin vauvan kädessä ja vauva on tyytyväinen kun saa itse nakertaa omassa tahdissa ruokaa. Suurta herkkua vauvalle on satsumat ja klementiinit. Niin suurta herkkua, että eilen vauva löysi laukustani satsuman ja söi huomaamattamme sitä kuorineen päivineen... Vauva imee satsumasta sisällön ja vain kuori jää jäljelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti